Pas de lettergrootte aan:

Afdeling Doelgroepenvervoer

De afdeling coördineert onder andere het leerlingenvervoer voor alle Westfriese gemeenten vanaf moment van aanmelding, planning van routes, indeling van leerlingen, tot einde vervoer.   
 
De planning van de chauffeurs doet de afdeling Doelgroepenvervoer niet, dit wordt gedaan door de planner van de vervoersmaatschappij.

Onze afdeling organiseert en coördineert in opdracht van de 7 Westfriese gemeenten het vervoer van ruim 900 deelnemers naar het speciaal onderwijs zowel binnen als buiten de regio, zo ook het vervoer voor Jeugdzorg kinderen, het Wsw-vervoer voor WerkSaam en het Wmo-vervoer.

De opdrachtgever is de gemeente waar de leerling woonachtig is, maar de aanmelding voor het georganiseerd leerlingenvervoer komt vanuit de school. Deze samenwerking is redelijk uniek te noemen in Nederland. Door leerlingen vanuit verschillende gemeenten vanuit de regio te vervoeren naar dezelfde school, besparen de gemeenten kosten, dit zonder de kwaliteit van het vervoer uit het oog te verliezen!

Het Doelgroepenvervoer West-Friesland is ontstaan door een samenwerkingsverband dat ooit is opgezet door het bestuur van de toenmalige 13 Westfriese gemeenten; het voormalig SOW (Samenwerkingsorgaan West-Friesland). Het SOW werd per 1 januari 2006 opgeheven. Sindsdien is de afdeling Doelgroepenvervoer (leerlingenvervoer West -Friesland) gehuisvest in het  gemeentehuis van Hoorn.


Wie regelt het vervoer?
Sinds 1 augustus 2016 rijden Taxi Kaijer, Taxi Centrale West-Friesland en Taxi Tromp namens DVG Personenvervoer het leerlingenvervoer, Jeugdhulp kinderen en WsW-vervoer voor in ieder geval de komende vijf jaar. 

Om de kwaliteit te bewaken, wordt er regelmatig door de afdeling Doelgroepenvervoer een audit (controle) gehouden op de busjes, de routes én chauffeurs van de vervoerder.


Contact

Afdeling Doelgroepenvervoer is te bereiken via telefoon 0229-252200  (ma. t/m vr. 9:00 -14:00 uur)

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.